Zıplamak, beyinde “Serebellum” adı verilen bölümü uyarır.
Beynin bu bölümü denge kaba motor becerisinden sorumluyken aynı zamanda odaklanma, konsantrasyon ve dikkatten sorumludur.
Günlük yapılan 5 dklık bir trambolin egzersizi özellikle çocuklarda odaklanma ve dikkat becerilerinin gelişimine katkı sağlar.
Kemik yoğunluğunu arttırır ve osteoporotik kırılma riskini azaltır.
Kemik yoğunluğundaki yüzde 5 oranındaki artışın ilerleyen dönemlerde osteoporotik kırılma riskini yüzde 40 azalttığı göz önünde bulundurulduğunda trambolin egzersizlerinin hem çocukluk çağında hem ileri yaşlarda ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.
Kalp ve Damar sistemi için çok yararlıdır.
Koordinasyon becerilerinin artmasına, motor yeteneklerin gelişmesine yardımcı olur.
Trambolinde zıplarken, el kol ve bacakların dengesini sağlamaya odaklanmak, beynin motor yeteneklerini ve koordinasyon becerilerini arttırır.
Lenfatik sıvı dolaşımını artırır ve toksinlerin atılmasını sağlar.
Zıplarken yarattığımız anlık ağırlıksızlık durumu ve hemen ardından yere inerken gelen çifte yer çekimi etkisi; çift yönlü bir pompa gibi zararlı kimyasalları hücrelerden çekerken yerine kan dolaşımından gelen oksijen ve besinleri yerleştirir ve dolaşımı sağlar. Böylece vücudun kendi kendisini temizlemesine mükemmel bir şekilde yardımcı olur.
Dolaşımı ve oksijen akışını hızlandırdığı için özellikle de baş, boyun ve sırt bölgesinde doğal bir ağrı kesici etkisi yaratır.
Bağışıklığı güçlendirir.
Zıplama güvenli ve faydalı hafif etkili bir idmandır. Trambolin de zıplamak, sert bir zeminde yapılan benzer idman hareketlerine göre, eklemler üzerinde hissedilen darbelerin etkisini çok aza indirdiğinden, çalışmayı daha kolay ve güvenli hale getirir. Bu nedenle eklem sorunları ve sırt ağrılarına karşı çok etkili bir egzersiz yöntemidir.
Enerji artırır.
Sinir sistemini geliştirir ve sakinleştirir.
Farklı hareketlerin biraradalığı koordinasyonumuzu zorlar ve geliştirir.
Zıplama aynı zamanda iyi bir sters arttırıcıdır, çünkü birbirini tekrar eden sıçrama, sizi bir çeşit trans hali gibi kendinizden geçirir, gevşemenizi sağlar.
Kilo verdirir.
Zıplama yoluyla lenf sistemi uyarılır. Böylece egzersiz esnasında metabolizmanın hareketlenmesinin sonucu ortaya çıkan asitli atıkların, toksinlerin vücuttan atılması daha kolay hale gelir.
Ne kadar süreyle zıplamalısınız?
Sağlığınızı güçlendirmeye başlamak günde yalnızca bir kaç dakikanızı alacak.